Tuinaccesoires

Eenmaal je tuin aangelegd is, kan je natuurlijk uren rondlopen om alles te ontdekken, vogels observeren, genieten van bruisend water of de wind die door de rietplantjes ritselt. Maar het is natuurlijk ook zeer interessant dat je ook ergens een plaats hebt waar je even kan zitten, een plaats waar je even kan liggen zonder dat je vuil wordt, …

Gelukkig bestaan er tal van tuinmeubels die het gebruiksgemak van een tuin kunnen vereenvoudigen. Je kan dan kiezen voor designmeubilair waar je nadien niet durft op zitten omdat ze zo prijzig zijn, of je kan kiezen voor de eerder zeer goedkope tuinmeubels waar je niet in durft zitten omdat je er zou kunnen doorzakken. Daarom raad ik mensen altijd aan om naar een deftige meubelzaak te gaan zodat je toch tuinmeubilair kan kopen die op zijn minst 10 jaar gebruiksvriendelijk blijft.

Daarom raad ik ook altijd aan om samen met mij op zoek te gaan naar meubilair die past bij het geheel. Eenmaal in de geest van het ontwerp worden de meest doordachte keuzes gemaakt, want als je in de winkel staat en je moet daar een keuze maken tussen honderden artikelen, dan wordt deze keuze plots niet meer zo eenvoudig als eerst gedacht en dan worden vaak meubels gekocht die in de tuin plots toch niet de volle overtuiging krijgen.

Meestal raad ik de mensen ook te kijken voor meubilair uit natuurlijke materialen en of imitatie-soorten. De combinatie tussen een tuin en houten meubilair zal het geheel versterken. Kies je echter voor goedkope kunststofsoorten, dan is de harmonie een beetje doorbroken en dat is nu net wat we proberen te vermijden!