Tuinonderhoud

Het onderhoud van een tuin is meestal de grootste zorg van vele klanten. Ik zeg dan altijd, een tuin heeft liefde nodig en dus ook wel wat onderhoud. Echter kan ik vertellen dat dit onderhoud meestal wel relatief meevalt en dus in een minimum van tijd kan worden verwezenlijkt.

Eerst en vooral is een tuin veel meer dan groen. Zo kunnen delen van het terrein verhard worden waardoor dit het onderhoud aanzienlijk verlaagd. Dit kan in de vorm van gravel, terrastegels, klinkers, houtmaterialen, …

Daarnaast voorzie je beter grasvlaktes in één blok. Dit maakt dat het afrijden van gras op een eenvoudige wijze kan gebeuren. Daarnaast raad ik mijn klanten altijd aan om de randen van graspartijen af te boorden met een betonklinker of betonpanelen. Dit zorgt dat het gras niet verder uitbereid en dat boorden nadien niet moeten worden bijgewerkt met een schaar of een trimmer.

De keuze van planten, bomen en diverse bepaalt daarnaast in grote mate het onderhoud van een tuin. Sommige planten vergen wekelijks onderhoud terwijl bomen meestal éénmaal per jaar een snoeibeurt vragen. Hierover communiceer ik zeer duidelijk met mijn klanten zodat ze weten waar hun tijd voornamelijk zal inkruipen.

Als laatste wil ik jullie ook nog meedelen dat ik bij het aanleg van een tuin meestal ook met een onderhoudscontract werk. Natuurlijk is dit vrij aan de klant om te kiezen, maar dit onderhoudscontract biedt de mogelijkheid aan de klant om jaarlijks te zien wanneer welke stappen moeten worden gedaan om de tuin in perfecte staat te houden. Bij deze contracten kan je kiezen tussen een ALL-ROUND-contract waarbij om de twee weken wordt langsgekomen om onder andere het gras af te rijden, …. Je kan daarnaast ook een SEIZOEN-contract afsluiten waarbij op belangrijke momenten iemand langskomt om bijvoorbeeld gras te verticuteren, bomen te snoeien, … Indien u dit wenst kan u hieromtrent meer informatie verkrijgen.